Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "RymdvÀktaren" by Peter Nilson # eBook PDF Kindle ePub Free

RymdvÀktaren

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: RymdvĂ€ktaren
  • Author : Peter Nilson
  • Release Date : January 15, 2015
  • Genre: Science Fiction,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 743 KB

Description

Året Ă€r 2084. Till klostret Klaradal pĂ„ mĂ„nen kommer en ung matematiker för att arbeta hos superkvantdatorn Angelica, henne som man kan "spela" pĂ„ ungefĂ€r som en organist spelar pĂ„ orgel. "Hon flyger liksom Ă€nglarna vart hon vill i universum. Hon Ă€r dessutom ett av de vackraste ting som vi mĂ€nniskor har skapat nĂ„gonsin."
I klostret möter den unge matematikern en mycket gammal kollega, Peter Lorentzen. Som ung forskare var han med om de mÀrkliga hÀndelser som i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet förÀndrade planeten jorden.
Detta Àr historien som astronomen och författaren Peter Nilson berÀttar i RymdvÀktaren; hur en grupp unga matematiker och dataexperter avlockar Tinget, ett egendomligt klot som ligger i en gruva i Ural, dess mÀrkliga och livsfarliga hemlighet. Det handlar inte bara om universum utan om en större vÀrld - mulitversum. Mycket som förr var otÀnkbart har plötsligt blivit verklighet.
RymdvÀktaren Àr en poetisk vetenskapsroman utan motsvarighet i den svenska litteraturen, ett verk endast jÀmförbart med Harry Martinsons rymdepos Aniara. HÀr förenar Peter Nilson de tvÄ linjerna i sitt författarskap - lÀrdomen i böcker som StjÀrnvÀgar, Rymdljus och Solvindar smÀlts samman med romanförfattarens lust att skapa helt nya vÀrldar.


Download Ebook "RymdvÀktaren" PDF ePub Kindle